Kijk voor video's:
DampAmsterdam

Facebook

wIJ WIE WAT

De Amsterdamse band Damp heeft in oktober 2014 zijn eerste volledige album uitgebracht, getiteld Bloedstraat. Deze debuutplaat bevat achttien originele, hedendaagse Nederlandstalige levensliederen.

De titel van het album verwijst naar de Bloedstraat Wals, een dramatisch zwierend lied over een moord in de gelijknamige straat in de rosse buurt van Amsterdam.
En zo vormen op de hele plaat poëtische, lyrische teksten de basis voor een levenslied, dan weer voor een zeemansballade, een zwierig chanson, een ode aan het meisje van de maan, een Johnny Cash-achtige fietstocht of de klaagzang van een drankzuchtige.

Damp is gevormd rond zanger en tekstdichter Teus Middag. Met zijn doorleefde stem en dito verhalen schildert hij het licht en de schaduwen van de liefde, en de pieken en dalen van het leven. Accordeoniste Mirjam Berendse en vioolmagiër Vincent van Dam geven elk nummer een karakteristieke Damp-kleur. Bassist Reijnier Terpstra en gitaaralleskunner Bokke Rypma ondersteunen Middag vocaal. Samen met slagwerker Gerrie Spaansen leggen ze subtiel swingend een smaakvolle basis.

Teus Middag zang - teksten
Mirjam Berendse accordeon
Reijnier Terpstra bas - zang
Vincent van Dam viool
Bokke Rypma gitaar / mandoline - zang
Gerrie Spaansen slagwerk